Emma

Ik ben Emma, bijna 25 jaar oud. Alles wat met beeld te maken heeft vind ik interessant. Tekenen, fotograferen, maar mijn hart ligt bij fotografie. Liefst natuurfotografie, in kleur. Mensen zeggen dat ik er talent voor heb, maar om dat van mezelf te zeggen … dat vind ik een beetje vreemd. Toch, als ik een foto heb gemaakt die echt heel goed gelukt is, sta ik in mijn eentje te juichen! Good shot Emma!

Tijdens het fotograferen houd ik rekening met kleuren en lijnen. Minimalistische foto’s vind ik ook heel mooi, zoals een persoon in een kaal landschap. Ik steek veel tijd in de nabewerking. Vaak combineer ik de foto’s met kleine illustraties die ik zelf gemaakt heb. Het is heel fijn om helemaal in die nabewerking te duiken en er iets moois van te maken. 

Of ik foto’s ga maken hangt af van hoe ik me voel, maar meestal doe ik het twee keer per week. Het is echt rustgevend. De sfeer en de emoties vastleggen, het is vaak een vertaalslag naar hoe ik me op dat moment voel. Het is heerlijk om in mijn eentje buiten te zijn, bijna magisch: de wind in de bomen, een vogeltje dat fluit.

Mijn autisme zorgt ervoor dat ik een hele goeie focus heb en een scherp oog voor detail. Ik denk dat ik daarom de dingen net even anders zie en ze dus op een heel eigen manier weet vast te leggen. 

Onduidelijkheid, veranderingen vind ik lastig. En ik ben niet per se dol op prikkels! Maar een vogel die kabaal maakt, dat vind ik dan weer prima. 

Wat ik verwacht van A-Talent? Dat ze me helpen kleine stapjes te nemen om mezelf verder te ontwikkelen. Daardoor hoop ik ook zelf te gaan zien dat ik méér kan dan ik nu denk. Op die manier kan ik mijn zelfvertrouwen vergroten.