Sterre

Sterre is 16 jaar oud en is een STER in tekenen. Ze is een leuke meid met een open en sociale houding. Op het eerste gezicht helemaal niks aan op te merken. Maar Sterre heeft soms moeite om aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Dat wil ze ook graag, maar het lukt niet altijd. Hierdoor moet ze zich vaak verantwoorden. Daarom vindt ze het belangrijk om aandacht te vragen voor jongeren met autisme. Ze wil meer positieve kanten van autisme laten zien. 

Sterre en haar talent tekenen

Sterre laat haar creativiteit graag zien via de tekeningen die ze maakt. Haar liefde voor tekenen is te zien in haar tekeningen door de mooie details ze heeft aangebracht. Het liefst werkt ze met een stift en maakt ze prachtige abstracte tekeningen. Bij Sterre zorgt autisme voor een groot ruimtelijk inzicht en oog voor details. Hierdoor heeft Sterre een super creatieve blik op de wereld. Dat zie je ook goed terug in haar tekeningen. 

Wat betekent tekenen voor Sterre?

Iedereen moet zich wel eens verantwoorden waarom je iets doet of waarom iets even niet lukt. Voor Sterre is dit dagelijkse kost. Ze moet vaak aan mensen vertellen wat ze niet kan. Maar er is zoveel wat ze wel kan en waarin ze boven zichzelf of anderen uitstijgt. Hier wordt vaak niet naar gevraagd of naar gekeken. Talent is iets waar Sterre blij van wordt en energie uit haalt. Ze wordt er graag voor wakker en is er het liefst de hele dag mee bezig is.