6e82f51b1c4e1edeb095ffe18de9f3fa

Alexandra

Alexandra denkt veel na over van alles in de wetenschap, de kunst en het leven zelf en ze is dol op dieren.

Muziek speelt een grote rol in haar leven. Ze maakt dan ook graag zelf muziek, en dan bij voorkeur op de piano.

Muziek, schilderen, tekenen, fotograferen, soms gedichten schrijven, ‘iets maken’ in het algemeen, zijn noodzakelijke bezigheden in haar leven. Ze is voornamelijk autodidact, ontdekt het liefst zelf hoe iets gaat, of juist niet gaat. Dat werkt veel beter dan wanneer iemand anders haar dat vertelt.

Doorgaan waar andere mensen stoppen, dat karakteriseert haar. Jezelf bekritiseren, soms zelfs afkraken om tot een goed eindresultaat te komen. Dat is wel een worsteling. En ook een kwestie van kiezen: wat doe je niet om genoeg tijd te hebben voor dingen die je wel wilt doen.

Iets betekenen voor de maatschappij vindt Alexandra belangrijk. Daarom vangt zij huisdieren op, die niemand anders wil hebben. Inmiddels heeft ze zes honden geadopteerd, die allemaal een rugzakje hebben. Ook katten die aan komen lopen zijn van harte welkom.

Creatief bezig zijn is heel fijn, maar de wereld laten zien wat je gemaakt hebt … dat vindt Alexandra lastig. Ze hoopt dat stichting A-Talent daarbij kan helpen. Het zou fijn zijn als de maatschappij meer moeite zou doen om mensen met autisme te begrijpen in plaats van hen als lastig te bestempelen. Dan zou duidelijk worden hoeveel moois zij kunnen bijdragen.

7daa3fde2df196f101f59cf37ceac8b8

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content