20240320_094835

Elmar

Mijn naam is Elmar. Ik woon in het mooie Rotterdam. Mijn hobby’s zijn fietsen en wandelen. Ik maak, samen met mijn vriendin, graag leuke uitstapjes. De natuur in, lekker wandelen, maar we vinden het ook leuk om te shoppen en lekker te lunchen op een terras. We reizen regelmatig door Nederland met het openbaar vervoer om onze vrienden te bezoeken.

Mijn liefde voor de natuur blijkt ook uit mijn werk. Ik ben namelijk tuinman bij Stichting Natuurstad in Rotterdam. Samen met de collega’s doe ik van alles: schoffelen, snoeien, bosmaaien en opruimen. We hebben een educatieve tuin, Geelkruid, waar groente en bloemen worden verbouwd. Kinderen van basisscholen komen hier graag heen om van alles over de natuur te leren. 

 

 

 

Ik kwam er pas vier jaar geleden achter dat ik een vorm van autisme heb, toen was ik eind dertig. Soms heb ik er moeite mee.

Zeker als er veel veranderingen zijn of als iets onduidelijk is. Ik voel me niet altijd begrepen en moet vaak aan onbekende personen uitleggen wat autisme nou eigenlijk is. Ik zou het heel fijn vinden als er meer begrip zou komen vanuit de samenleving, de overheid en het bedrijfsleven. Want wij zijn ook personen die ertoe doen. 

In mijn werk komt ik tot rust. Ik doe mee met de sociale en culturele activiteiten die bij Geelkruid worden gehouden, zoals het schooltuinieren dus. Wat erg leuk is? Het bakken van een pizza of een broodje op de wilgentakken in de vuurplaats. Mensen zijn altijd welkom bij ons. Op deze website lees je er meer over. 

20230816_114954

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content