inbound4148727868375863990-min

Emma Moes

Ik ben dol op tekenen en alles wat met creativiteit en kunst te maken heeft. Verder lees ik graag en schrijf ik teksten en gedichten over mijn ASS. Af en toe doe ik een cursus, want ik ben gek op nieuwe dingen leren. Onlangs heb ik een studie ‘Illustreren als ZZP’er’ afgerond.

We hebben twee honden, waar ik dol op ben. Op andere dieren trouwens ook. Ik ga graag naar een dierentuin en hou ervan om concerten en festivals te bezoeken. Met vrienden afspreken vind ik leuk, maar ik ben ook best graag alleen. Dan kan ik weer nieuwe interesses ontdekken.

Mijn talenten? Ik vind het best moeilijk om te zeggen dat ik die heb, maar ik probeer het toch! Al sinds ik klein ben hou ik me bezig met schilderen, tekenen en illustreren. Volgens mij stroomt er inkt door mijn aderen! Een poos geleden ben ik begonnen met het schrijven van gedichten en teksten. Dat is een hele goede manier om me te uiten, want soms zit ik zó in mijn hoofd dat het lastig is om het ‘gewoon’ te zeggen. Het creëren van iets vind ik geweldig. Je begint met een leeg vel en ineens staat er wat op!

Ik probeer me steeds verder te ontwikkelen, mezelf steeds meer aan te leren. Door mijn autisme denk ik ‘out of the box’; ben ik altijd op zoek naar nèt een beetje anders. Want doordoor is alles wat ik creëer écht van mij. Ook heb ik een hyperfocus, soms werkt dat in mijn voordeel, maar soms ook niet.

image0 (7)-min
inbound6865350297499991841-min

Maskeren, daar ben ik heel goed in. Daarom zien mensen niet hoe het echt met me gaat. Ze hebben helemaal niet door dat ik autistisch ben en geloven het vaak niet. Maar ik ben het dus wel. Door mijn prikkelgevoeligheid en het feit dat het vaak niet lukt om ergens bij te horen (terwijl ik er zo mijn best voor doe), heb ik best wel veel last van mijn autisme. Daarnaast heb ik ook nog andere problemen waar ik mee moet dealen.

Wat ik tegen mensen zou willen zeggen over autisme? Het heeft geen gezicht! Het is niet Rainman! Iemand die normaal lijkt te functioneren kan heel goed autisme hebben.

Ik hoop dat ik via A-Talent mijn werk onder de aandacht kan brengen en dat ik geholpen word om mijn talenten verder te ontwikkelen. Mijn talentpagina moet een positieve uitstraling hebben. Ik wil graag uitdragen dat ik alles wel gewoon doe, ondanks dat het soms wat moeilijker is vanwege mijn autisme.

Op Insta staat mijn blog: een.gewoonmeisjemetautisme

Ook vind je daar mijn tekeningen: emmas.illustraties

 

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content