Femke van der Plas

Femke

Mijn naam is Femke. Samen met mijn ouders, broertje en zusje woon ik in Den Haag. We hebben een hond, een Drentsche Patrijs, Tara en ik heb ook nog twee cavia’s. Ik zit nu 12 jaar op scouting en dat doe ik met heel veel plezier.

Mijn talent? Ik kan goed zeilen. Maar meer nog houd ik me bezig met schrijven van gedichten en verhalen. Daar ben ik drie jaar geleden mee begonnen. De woorden helpen me om mijn gevoel te kunnen uiten, mijn gedachten te kunnen omschrijven.

Mijn autisme helpt me bij het beter kunnen focussen op iets wat ik echt leuk vind of waar ik plezier in heb. Ik vind wel dat mensen vaak een heel stereotype beeld hebben van autisme. Alsof iedereen hetzelfde is! Bij niemand is autisme hetzelfde, en er is trouwens ook een groot verschil tussen jongens en meiden. Meiden kunnen heel goed de boel maskeren.

Doordat er allemaal aannames worden gedaan, ontstaat er verwarring en onbegrip. Mensen nemen je niet serieus nemen of ze gaan je juist overschatten. En zeg niet dat iedereen wel een beetje autistisch is, want dat is dus echt niet waar!

Misschien kan ik eens in contact komen met een dichter die mij kan helpen en tips kan geven hoe ik mijn werk kan verbeteren. Ik zou het ook leuk vinden om een schrijver te spreken, want ik wil ook graag leren hoe je een boek kunt schrijven.

Foto Femke (1)

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content