Luc-1

Luc

Ik ben Luc en ik houd heel veel van dieren, muziek, grapjes maken, kunst, koken en zwemmen. Wij hebben thuis twee katten, Ollie en Peppie, en twee konijnen, Koosje en Sam. Mijn tweelingzus Lieve is hoogbegaafd en ik heb twee moeders. Dus bij ons in het gezin heeft iedereen wel iets dat anders is dan ‘gewoon’.

Eén van mijn talenten is, dat ik altijd oplossingen kan bedenken. Dat helpt als ik met mijn andere talenten bezig ben, zoals tekenen. Als ik bijvoorbeeld in een tekening iets doe waardoor ik vind dat het eigenlijk niet meer perfect is, ga ik nadenken hoe ik dat juist kan gebruiken om er toch weer iets moois van te maken.

Een poosje geleden ben ik weer begonnen om vaker te tekenen en te schilderen. Ik dacht dat ik het misschien niet goed zou kunnen, maar zo werkt het niet. Het is ook een kwestie van heel veel oefenen. Daardoor kun je meer dan je denkt. Het liefst werk ik met potlood. Tekenen doe ik ’s avonds voor het slapengaan, daar word ik rustig van. Dat doe ik ook als ik het een beetje te druk vind worden. Al vind ik drukte soms ook best leuk. Dingen bouwen van hout en karton doe ik ook heel graag. Verder zou ik graag sculpturen maken, maar dat is best lastig om te doen thuis. Want daar heb je heel veel materiaal en tools voor nodig. Mijn oma heeft thuis een keramiek atelier. Daar kan ik met klei kunstwerken maken die dan in de oven worden gebakken.

Met mijn kunst wil ik mensen niet alleen stimuleren om beter met de aarde en haar dieren om te gaan, maar ook om hun te leren vriendelijk tegen elkaar te zijn. Want iedereen is anders, maar wel evenveel waard. Of je nu een beperking hebt, hoogbegaafd of homoseksueel bent.

Luc-portfolio-2
Luc-portfolio-3

Ik weet niet of mijn autisme me helpt met mijn talenten, maar ik heb er in ieder geval geen last van. Het zou wel fijn zijn als mensen wat meer begrip zouden hebben, want mijn hersenen werken anders dan gemiddeld. Ze zouden bijvoorbeeld niet moeten zeggen dat ik op moet schieten met nadenken want daardoor moet ik juist weer opnieuw beginnen met nadenken!

Wat ik van Stichting A-Talent verwacht? Nou, als ik iets over sculpturen maken zou kunnen leren, en over technieken om beter te kunnen schilderen en tekenen, dat zou ik wel heel fijn vinden. Maar ik wil ook heel graag helpen om donateurs te zoeken zodat ik Stichting A-Talent ook kan helpen.

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content