naduni-1

Naduni

Ik ben Naduni, de jongste uit een gezin van drie kinderen. Ik heb nog twee oudere zusjes. De eerste 15 jaar van mijn leven heb ik in Sri Lanka gewoond. Goed voor mezelf zorgen, mezelf aan een planning houden, dat zijn voor mij belangrijke dingen.

Koken, gedichten schrijven, diamond-painting, naar muziek luisteren zijn dingen die ik graag doe. Ook teken ik, liefst met potlood. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, kon ik vanuit onze flat een kale boom zien staan. Die ben ik toen gaan tekenen. Zodra ik teken, voel ik me blij en word ik rustig. Ik vind het erg leuk om te doen. Tijdens de coronalockdown schreef ik gedichten, om sterk van te worden.

Nog niet zo lang geleden, pas in 2022, werd het duidelijk dat ik een vorm van autisme heb. Eerder waren er ook wel symptomen, maar toen was het nog niet zeker. Het helpt me als ik dingen stap voor sta kan doen en als mensen me op een rustige manier helpen. En goed naar me luisteren. Dat zou ik wel tegen mensen willen vertellen: dat ze dus niet ongeduldig moeten zijn, of heel snel praten met allerlei moeilijke woorden.

Nu ik in de opleiding zit om ervaringsdeskundige te worden heb ik er minder moeite mee om over mezelf te vertellen. Mensen kunnen me dus gerust iets vragen, ik geef graag antwoord.

naduni-2

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content