werk-9-Rebecca-min-767x1024

Rebecca

Ik woon in Eindhoven en begin na de zomer aan het laatste jaar van mijn studie Toegepaste Psychologie. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg, mijn ouders wonen daar nog steeds. Ik heb ook nog een oudere zus.

Regelmatig probeer ik weer wat nieuws uit op het creatieve vlak. Abstract werken vind ik vrij makkelijk en het eindresultaat verrast me elke keer weer. Schilderen doe ik al verschillende jaren, maar daarnaast maak ik ook dromenvangers, werk ik met droogbloemen en heb ik weleens aan naaldvilten gedaan. Momenteel ben ik ook bezig met macramé, borduren en punch needling.
In die creatieve bezigheden kan ik helemaal opgaan. Het helpt me om te ontspannen en tot rust te komen. Soms vergeet ik gewoon de tijd.

Er zijn veel vooroordelen over autistische mensen. Zo ben ik ooit met een opleiding gestopt omdat ze me vertelden dat het verspilde tijd was: ik zou toch nooit docent kunnen worden. Die boodschap heb ik trouwens wel vaker gehoord over opleidingen op het sociale gebied. Ik zou door mijn autisme niet eens mee mogen doen aan de selectieronden. Dat is allemaal wel erg kort door de bocht, vind ik, mensen afwijzen omdat ze ‘anders’ zijn.

Ik kan niet zo goed tegen prikkels, zoals drukte en veel geluid. Verder vind ik het lastig om afhankelijk te zijn van anderen. En vermoeiend wanneer zaken ineens anders lopen dan gepland, of wanneer er onduidelijk gecommuniceerd wordt. Maar dat wil niet zeggen dat dat voor iedereen die autistisch is geldt. Er wordt vaak gedacht in stereotype beelden, maar dat klopt niet. Mensen met autisme verschillen onderling net zo veel van elkaar als mensen zonder autisme.

DSC_0851-min-1-683x1024-1
werk 1 Rebecca-min

Ik hoop via A-Talent meer te leren van anderen. Ook een workshop volgen, bijvoorbeeld op het gebied van schilderen, lijkt me geweldig. Wat ik ook geweldig zou vinden: als mensen met autisme ergens zouden kunnen exposeren en hun werken zouden kunnen verkopen.

Ik heb ook een cursus creatieve therapie gedaan omdat ik het creatieve en de psychologie aan elkaar wil koppelen. Daar zou ik ook wel iets mee willen doen.

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content