portfolio-sander-1

Sander

Ik ben Sander en ik woon in Eindhoven. Mijn zussen en ouders wonen verspreid over het land. Ik ben in Eindhoven blijven hangen na mijn studie aan Fontys. Informatica heb ik gestudeerd. Nu woon ik in een leuke studio en werk ik als software engineer.

Huisdieren? Nee, tenzij je mijn robotstofzuiger meetelt. Die gaat er ook regelmatig met mijn pantoffels vandoor!

Ik ben een groot fan van bordspelletjes en rollenspellen zoals Dungeons and Dragons. Daardoor ben ik ook uitgekomen op de hobby die ik nu heb: miniatuurfiguurtjes schilderen.

Op mijn 27ste begon ik ermee en ik kwam er al snel achter dat er een hele wereld achter zit. Niet alleen qua figuurtjes, maar ook qua materialen en technieken. Je wilt niet weten wat voor theorieën er zijn over soorten verf, penselen, materiaal waar de figuurtjes van gemaakt zijn.

Ik kan er in ieder geval al mijn creativiteit in kwijt. Soms zit ik met twee gigantische lampen en een opzetbril met vergrootglazen op een figuurtje van zo’n 2,5 cm groot oogjes te schilderen. Met een heeeeeel klein penseeltje en enorm verdunde verf zet ik er laagje voor laagje op. Daar kan ik dus uren mee bezig zijn. Maar soms wil ik gewoon mijn energie kwijt en dan komt het niet zo nauw. Dan gaat het alleen maar om verf smeren bij wijze van spreken.

portfolio-sander-2
portfolio-sander-4

Als mensen vragen of mijn autisme me helpt bij dit talent denk ik eigenlijk: tsja, wie zal het zeggen? Ja, ik kan goed focussen. Ja, ik heb oog voor detail. Maar komt dat omdat ik autisme heb? Of had ik die eigenschappen zonder autisme ook gehad? Geen idee. Ik denk zo eigenlijk nooit.

Daar komt bij: ik heb weinig negatieve ervaringen met mensen als het om mijn autisme gaat. Ben er altijd heel open over en mensen gaan er over het algemeen heel goed mee om. Ik vind het wel belangrijk om nog eens aan te stippen dat ‘wij’ ook gewoon onze eigen persoonlijkheden, emoties en handelswijzen hebben. We zijn net zulke individuen als mensen die niet autistisch zijn. Soms wordt dat wel eens vergeten.

Wat ik van A-Talent verwacht? Contacten met andere talenten, waardoor ik me mogelijk verder kan ontwikkelen. Misschien kunnen jullie een leuke workshop laten verzorgen door een echt goede schilder? Trouwens, ik zou dan zelf ook best een handje toe willen steken.

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content