Wilco-3

Wilco

Ik ben Wilco en ik heb een twee jaar jonger zusje.

Mijn talent? Ik doe allerlei dingen die met elektriciteit en programmeren te maken hebben. Ik ben bezig met games, apps en ik heb ook een eigen website. Met die apps die ik aan het maken ben kun je tekenen en kleuren. Op mijn website komen straks ook nog games. Ik werk vaak met de Micro:bit, dat is een soort minicomputer waarmee je van alles kunt programmeren. Als ik met deze dingen bezig ben kan ik bijna niet ophouden. En ik sta ook altijd te trappelen om ermee aan de slag te gaan.

Ook speel ik graag met de treinenbaan. Ik kan uren bezig zijn met het verbinden van wissels en mijn spoorwegovergang. Dan laat ik met de trafo’s de trein rijden over het spoor en dan komt er een geluidsignaal als de trein de spoorwegovergang over gaat. Dit moet ik nu nog met de hand doen. Ik ben bezig om dit automatisch te laten gaan.

Soms zit ik op school en dan krijg ik ineens inspiratie. Dat kan ik gelukkig allemaal heel goed onthouden, want mijn geheugen is ook net een grote harde schijf waar ik alles op opsla. Tenminste, de leuke dingen dan hè. Want bijvoorbeeld sommen over de tafels … die passen er niet in! Die gooi ik gewoon in prullenbak, net als bij de computer!

Door mijn autisme kan ik me op school wel veel beter focussen dan andere kinderen. Die kijken vaak rond als we aan het werk zijn, maar ik niet. Ik ben altijd heel geconcentreerd bezig. En ik let op alle details. Soms krijg ik wel te veel prikkels binnen, maar dat is alleen als de klas onrustig wordt. Dan ga ik aan dingen denken waar ik blij van word, zoals mijn computer. En als ik me dan weer goed voel, ga ik terug meedoen met de klas.

Wilco-1
Wilco-2

Wat ik mensen zou willen meegeven? Nou, de meesten weten wel dat iedereen anders is, en die houden dan ook rekening met andere mensen. Maar als ze daar niet over nadenken is het wel eens lastig om met ze om te gaan.

Met anderen in contact komen, die ongeveer hetzelfde talent hebben: dat zou ik heel fijn als ik dat via A-Talent kon regelen. Nou ja, sowieso met anderen die autisme hebben. Want soms denk ik wel eens dat ik de enige ben die het heeft! Misschien zijn er wel anderen in de wijk, of de school maar ja, dat weet ik dus niet. En ik zou ook wel nieuwe programmeerboeken willen lezen. Want die ik bij de bieb kon lenen heb ik allemaal al uit.

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content