Onze A-Talenten

Hieronder stellen we onze A-Talenten aan je voor. We voegen regelmatig nieuwe A-
Talenten of nieuw werk toe. Houd deze rubriek dus in de gaten.

Emma Moes

Ik ben dol op tekenen en alles wat met creativiteit en kunst te maken heeft. Verder lees ik graag en schrijf ik teksten en gedichten over mijn ASS.

Bekijk talent »

Naduni

Ik ben Naduni, de jongste uit een gezin van drie kinderen. Ik heb nog twee oudere zusjes. De eerste 15 jaar van mijn leven heb ik in Sri Lanka gewoond. Goed voor mezelf zorgen, mezelf aan een planning houden, dat zijn voor mij belangrijke dingen. Koken, gedichten schrijven, diamond-painting, naar muziek luisteren zijn dingen die ik graag doe. Ook teken ik, liefst met potlood. Toen ik 22 jaar geleden nog bij mijn ouders woonde, kon ik vanuit onze flat een kale boom zien staan. Die ben ik toen gaan tekenen. Zodra ik teken, voel ik me blij en word ik rustig. Ik vind het erg leuk om te doen. Tijdens de coronalockdown schreef ik gedichten, om sterk van te worden.

Bekijk talent »

Anthony

Als kleuter tekende en schilderde ik al. In de loop der jaren ben ik het steeds vaker gaan doen. Ik werk met olieverf, aquarel, of acryl en gebruik ze ook door elkaar heen. Al mijn emoties, mijn belevenissen zet ik op papier of doek.

Bekijk talent »

Barbara

Amsterdam is de plek waar ik woon, samen met mijn partner en onze labradoodle Noodles. Noodles is een ontwapenend maatje; met haar erbij is het contact met anderen makkelijk gelegd. 22 jaar heb ik me staande gehouden in de modewereld, als productmanager. Bij de bedrijven waar ik werkte waren ze blij met me omdat ik loyaal en precies ben en een hoog arbeidsethos heb.

Bekijk talent »

Bo

Mijn naam is Bo en ik woon in Eindhoven. Oorspronkelijk kom ik uit Limburg. Daar ga ik regelmatig heen, want mijn moeder woont daar, net als mijn twee konijnen Rasmus en Riva. Als ik daar ben, doe ik vrijwilligerswerk bij het openluchttheater, zowel in de zomer als de winter. Want in de winter is een cultuurcafé open. Ik verwelkom de bezoekers, scan de kaartjes, van dat soort dingen. Dat gaat me allemaal goed af. En als mensen hele ingewikkelde verhalen gaan ophangen, krijg ik hulp van mijn collega’s. Vanaf mijn vijfde weet ik dat ik autisme heb, dus ik heb vanaf jonge leeftijd begeleiding gehad. 

Bekijk talent »

Pim

Reizen is mijn grote passie, maar daarnaast heb ik nog allerlei andere interesses. Ik speel basgitaar in een band, verzamel (en zoek) kristallen, houd van tuinieren en bezoek graag pretparken vanwege de achtbanen.

Bekijk talent »

Luc

Ik ben Luc en ik houd heel veel van dieren, muziek, grapjes maken, kunst, koken en zwemmen. Wij hebben thuis twee katten, Ollie en Peppie, en twee konijnen, Koosje en Sam. Mijn tweelingzus Lieve is hoogbegaafd en ik heb twee moeders. Dus bij ons in het gezien heeft iedereen wel iets dat anders is dan ‘gewoon’. Eén van mijn talenten is, dat ik altijd oplossingen kan bedenken. Dat helpt als ik met mijn andere talenten bezig ben, zoals tekenen. Als ik bijvoorbeeld in een tekening iets doe waardoor ik vind dat het eigenlijk niet meer perfect is, ga ik nadenken hoe ik dat juist kan gebruiken om er toch weer iets moois van te maken.

Bekijk talent »

Sterre

Sterre heeft een uitgesproken passie voor tekenen. Geef haar een pen en papier en ze maakt in een handomdraai de prachtigste tekeningen. Het liefst werkt ze met een stift en maakt ze intrigerende abstracte beelden.

Bekijk talent »

Jidske

Door mijn autisme heb ik een scherp oog voor detail en een rijke fantasie. Dit werkt inspirerend en daardoor schrijf ik heel beeldend. Die beelden zien mensen, die mijn werk lezen, voor zich.

Bekijk talent »

Lukas

Lukas is geboren in Frankfurt am Main maar is opgegroeid in Frankrijk. Inmiddels woont hij al een aantal jaren met zijn familie in Kopenhagen. Hier bezoekt hij de ‘Kunstskolen for Voksne Udviklingshæmmede’ waar hij de hele dag met zijn passie bezig kan zijn.

Bekijk talent »

Mayke

Mijn naam is Mayke. Ik heb een grote broer en mijn kat heet Dobby. Ik woon bij mijn ouders in het mooie Twente. Al vanaf mijn vierde jaar ben ik lid van de plaatselijke zwemclub. Tijdens het zwemmen kan ik mijn gedachten helemaal focussen en hoef ik aan niets anders te denken. Dat is heel rustgevend en ontspannend. Door het zwemmen ben ik heel sterk geworden. Mijn grote voorbeeld is Ranomi Kromowidjojo. Zij is voor mij de beste zwemster aller tijden. Zij is hard tijdens de wedstrijd en erg sociaal buiten de wedstrijden om.

Bekijk talent »
Femke van der Plas

Femke

Ik ben Femke. Samen met mijn ouders, broertje en zusje woon ik in Den Haag. We hebben een hond, een Drentsche Patrijs, Tara en ik heb ook nog twee cavia’s. Ik zit nu 12 jaar op scouting en dat doe ik met heel veel plezier.

Bekijk talent »

Quinten

Quinten woont in Amsterdam. Zijn hobby’s zijn wiskunde, natuurkunde, tekenen en het ontwerpen van sieraden. Door zijn autisme raakt Quinten soms helemaal overprikkeld. Als hij tekent kan hij de drukte van de wereld om zich heen uitfilteren en komt hij helemaal tot rust.

Bekijk talent »

Tessel

Tessel is geboren in Amsterdam en tekent eigenlijk al zolang ze zich kan herinneren. Naast tekenen in verschillende, gemengde technieken experimenteert ze ook graag met grafische technieken zoals zeefdrukken, etsen en linosnedes.

Bekijk talent »

Wilco

Soms zit ik op school en dan krijg ik ineens inspiratie. Dat kan ik gelukkig allemaal heel goed onthouden, want mijn geheugen is ook net een grote harde schijf waar ik alles op opsla. Tenminste, de leuke dingen dan hè. Want bijvoorbeeld sommen over de tafels … die passen er niet in! Die gooi ik gewoon in prullenbak, net als bij de computer! Door mijn autisme kan ik me op school wel veel beter focussen dan andere kinderen. Die kijken vaak rond als we aan het werk zijn, maar ik niet. Ik ben altijd heel geconcentreerd bezig. En ik let op alle details. Soms krijg ik wel te veel prikkels binnen, maar dat is alleen als de klas onrustig wordt. Dan ga ik aan dingen denken waar ik blij van word, zoals mijn computer. En als ik me dan weer goed voel, ga ik terug meedoen met de klas.

Bekijk talent »

Rosanne

Door mijn autisme kan ik denk ik veel beter focus houden. En ook dieper gaan: ik wil altijd méér weten. Mijn schetsboek neem ik overal mee naar toe. Dat is mijn veilige haven, mijn escape. Wanneer ik onrust voel, ga ik tekenen om daarmee te dealen.

Bekijk talent »

Sander

Ik ben Sander en ik woon in Eindhoven. Mijn zussen en ouders wonen verspreid over het land. Ik ben in Eindhoven blijven hangen na mijn studie aan Fontys. Informatica heb ik gestudeerd. Nu woon ik in een leuke studio en werk ik als software engineer.

Bekijk talent »

Elisah

Elisah schrijft en maakt kunst. Het schrijfwerk bestaat voornamelijk uit scripts voor absurdistische films. De kunst die uit het creatieve brein van Elisah komt, verschijnt in verschillende vormen.

Bekijk talent »

Bram

Mijn talent? Fotografie. Ik beleef er veel lol en plezier aan en kan er al mijn passie in kwijt. Ooit begon ik als ‘gewone’ vakantie-fotograaf: de camera ging overal mee naar toe. In 2014 was dat naar Cuba: het werd het land van de portretfoto’s voor mij. Hoe ouder die mensen daar waren, hoe gaver de foto’s werden.

Bekijk talent »

Rebecca

Regelmatig probeer ik weer wat nieuws uit op het creatieve vlak. Abstract werken vind ik vrij makkelijk en het eindresultaat verrast me elke keer weer. Schilderen doe ik al verschillende jaren, maar daarnaast maak ik ook dromenvangers, werk ik met droogbloemen en heb ik weleens aan naaldvilten gedaan.

Bekijk talent »

Luuk

Luuk z’n speeltuin is zijn laptop. Zijn honger naar kennis en nieuwe ontwikkelingen lijkt bijna onverzadigbaar. Of het nu gaat om gamedesign, fotobewerking of functioneel design. Wat opvalt is dat hij geen genoegen neemt met de beperkingen die de hard- en software hem opleggen.

Bekijk talent »

Emma

Ik ben Emma. Alles wat met beeld te maken heeft vind ik interessant. Tekenen, fotograferen, maar mijn hart ligt bij fotografie. Liefst natuurfotografie, in kleur. Mensen zeggen dat ik er talent voor heb.

Bekijk talent »

Davey

Ik woon samen met mijn ouders, broertje, drie katten en een hamstertje in Nieuwegein. Mijn talent is tekenen en schilderen. Meestal werk ik met potlood. Als ik ga schilderen, zet ik eerst de lijnen met potlood op en daarna begin ik met de verf. Disneyfiguren zijn mijn favoriete onderwerpen.

Bekijk talent »

Wil jij jouw talent óók in de schijnwerpers zetten?

Heb jij een bijzonder talent? En een vorm van autisme? Meld je dan bij ons aan! Als je onder de 18 jaar oud bent, doe dat dan samen met een ouder. Wij komen dan zo snel mogelijk bij je terug. En wie weet sta jij binnenkort wel tussen onze A-Talenten!

Skip to content