Veelgestelde vragen

Algemeen

Het is belangrijk om de nadruk te leggen op wat iemand wèl kan i.p.v. te focussen op ‘onvermogen’. Onderzoek wijst uit dat focus op talent bijdraagt aan een gevoel van eigenwaarde en algemeen welbevinden.

A-Talent biedt de ideale mix tussen online en offline activiteiten. Er wordt, waar mogelijk, samengewerkt met lokale initiatieven, verspreid over het hele land. Daardoor wordt het voor iedereen mogelijk om deel te nemen.

We willen kinderen en (jong)volwassenen met autisme stimuleren en ondersteunen zodat hun zelfbeeld verbetert en hun zelfstandigheid en zelfredzaamheid toeneemt. Ook willen wij uitdragen dat mensen met autisme een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij, mits men bereid is hen op de juiste manier te faciliteren.

Deelname is gratis. Onze stichting financiert de activiteiten door donateurs en sponsoren te werven.

Zeker. Op de website van onze stichting laten wij kristalhelder zien hoe onze begroting eruit ziet. Wij hebben een ANBI-status hetgeen onder meer inhoudt dat ons bestuur alleen een vergoeding ontvangt voor de kosten die ze maken.

Doelgroep

Kinderen en (jong)volwassenen met autisme binnen Nederland kunnen zich aanmelden en meedoen. Ook als je (nog) niet weet wat jouw talent is. Want het is niet verplicht een profielpagina aan te maken. Je kunt meedoen met alle activiteiten die we organiseren en je wordt lid van onze community.

Zeker. Iedereen kan meedoen. Ons platform is niet alleen bedoeld om toptalenten te helpen met hun verdere ontwikkeling. Het is net zo goed bedoeld om mensen te laten ontdekken waar hun talent ligt en hen te ondersteunen dat te ontdekken. En onze community maakt het makkelijk om contact te leggen met gelijkgestemden.

Mensen met autisme hebben vaak een negatief zelfbeeld, zijn erg verlegen zijn of leggen de lat te hoog voor zichzelf. Inschrijven op het platform is voor hen een (te) grote stap. Toch nodigen wij juist ook hen uit om dat wel te doen. Deelnemen kan ook zonder profielpagina. We bieden allerlei activiteiten aan die erop gericht zijn het lage zelfbeeld weg te nemen en het gevoel van eigenwaarde te versterken. Hopelijk inspireert dat om ook mee te doen.

Nee, dat kan niemand. Jouw kind moet zelf dat besef krijgen. Wij weten uit ervaring hoe moeilijk het is om een negatief zelfbeeld om te buigen. Daar is geen standaard aanpak voor en die kunnen we dan ook niet bieden. Alles begint met het nemen van een eerste stap en die hebben we geprobeerd zo makkelijk mogelijk te maken. Ons platform is zeer laagdrempelig: iemand kan passief ‘meedoen’ en op die manier kennis opdoen en leren van ervaringen van anderen. Hoe gaan zij om met dingen? Hoe hebben zij bepaalde zaken opgepakt? Hebben zij tips en tricks? Een deelnemer aan ons platform heeft toegang tot dit alles (en meer) zonder daarvoor op de voorgrond te hoeven treden. Hij of zij bepaalt zelf wanneer het tijd is voor een eventuele volgende stap.

Proces

Dat bepaal jij zelf. Zodra je ons vraagt je profielpagina te verwijderen, doen we dat. Wil je teksten, foto’s of video’s laten aanpassen? Laat het ons weten.

Overige vragen

Deze gegevens worden alleen door ons gebruikt om contact op te nemen over jouw profielpagina (als je dat wilt).

Op dit moment behoort het koppelen van coaches nog niet tot ons dienstenpakket.

Skip to content