clair-30

Claire

Ik ben Claire. Ik woon in Hilversum met mijn twee katten en sinds kort ook met mijn hulphond Elvi. Mijn hobby’s zijn creatief bezig zijn, rolschaatsen, wandelen, podcasts en muziek luisteren en nieuwe hobby’s uitproberen. Samen met mijn vriend maak ik de podcast Stoorzender, over mentale gezondheid. Sinds 2021 heb ik mijn creatieve hobby’s omgezet in mijn werk: ik ben mijn eigen webshop klairtje.nl gestart!

Van kleins af aan teken ik al en met de jaren ben ik steeds meer creatieve hobby’s gaan ontdekken. Ik doe nu van alles: illustreren, miniatuurbouw, houtbranden, stempeldrukken, sieraden maken, haken, metaal stempelen… Noem maar op! En nog steeds ontdek ik graag nieuwe creatieve vormen. Ik kan helemaal opgaan in hetgeen ik doe, dat vind ik erg fijn.

claire-1
claire-3

Op mijn 22e kreeg ik de autisme-diagnose, na jaren in de GGz te hebben gezeten. Er vielen veel puzzelstukjes op hun plek. Ik denk dat ik een groot deel van mijn creativiteit aan mijn autisme te danken heb en ook mijn grote oog voor detail. Laatst ontdekte ik het tekenen van zeer gedetailleerde kleurplaten; ik kan volledig opgaan in alle details die ik erin stop. Soms kan het ook erg lastig zijn, want door mijn oog voor details ben ik soms iets te perfectionistisch. Maar ik zou het voor geen goud willen missen. Ik denk dat ik er een betere illustrator door ben!

Wat mensen zouden moeten weten over autisme is dat het niet automatisch vervelend, stom of naar is. Ik heb veel goede eigenschappen te danken aan mijn autisme, zoals mijn creativiteit. Ik ben er juist trots op dat ik autistisch ben!

 

Klik op de afbeelding binnen de galerij om de volledige afbeelding/tekst te bekijken. 

Skip to content